Zoveel merken

Zoveel mensen, zoveel wensen. En heel veel merken, waarmee je kan werken.

In de afgelopen jaren is het aantal fietsers flink gestegen, bij zowel e-bikers, mountainbikers, racefietsen en natuurlijk gravelbikers. Gemiddeld heeft een Nederlander 1,3 fiets en dat betekend heel veel fietsen! Hoeveel fietsen heb jij in de schuur staan?

Zoals bovenaan al wordt aangegeven; zoveel mensen, zoveel wensen. Merken zijn er in overvloed, soms zie je door het bomen het bos niet meer en weet je niet wat je moet kiezen. Merken verzinnen elke keer nieuwe gadgets, tools en andere features. Alles in het voordeel van de klant. Zo ken je vast Cannondale met Lefty, Specialized met de brain vering en verschillende merken met speciale frame aanpassingen.

Tegenwoordig spelen ook de onderdelen merken goed in op de behoefte van de klant. Neem bijvoorbeeld het elektronische schakelwerk van Shimano Di2, de 1×12 aandrijving van SRAM Eagle en tegenwoordig zelfs AXS. Het Italiaans merk Campagnolo blijft niet achter met de speciale 1×13 Ekar, die ze speciaal ontwikkeld hebben voor de Gravelbike. Kortgeleden heeft zelfs Rockshox een nieuw gadget ontwikkeld, waarmee de demping van vering zich automatisch aanpast op de ondergrond, omgeving en berijder. Het gaat hier om de Rockshox Flight Attendant.

Om de fietsmarkt rollend te houden zijn deze ontwikkelingen van groot belang en uiteraard genieten wij hier volop van als fanatieke fietsers. Hoe vaak denk jij over de aanschaf van een nieuwe fiets? (Wel eerlijk zijn). 

Slechte voorraad

Door de corona crisis blijven de onderdelen achter bij veel merken en dat zorgt voor lange wachttijden en weinig voorraad. Het is daarom belangrijk om jouw fiets zo goed mogelijk te blijven onderhouden. Hierover hebben wij in een vorige blog al wat tips achtergelaten. Deze lees je hier: Fiets onderhoud en reinigen. 

Ben je nou al heel lang aan het wachten tot je nieuwe fiets er is? Of ben je aan het overwegen om een nieuwe te kopen? Bekijk dan eerst eens de mogelijkheden om je fiets te upgraden. Vaak kan je fiets dan nog wel een paar jaartjes mee en heb je er weer opnieuw plezier van. ‘Weer verliefd op je fiets’.

Welk merk heb jij?

Doordat er zoveel verschillende merken zijn, zijn wij benieuwd op welk merk fiets jij fiets. Laat daarom in een reactie achter welke fiets jij hebt. Laat meteen even weten hoe blij je ermee bent. 

Ontvang

10% korting

met kortingscode: FP2024

Je bestelling komt iets later

Excuus

Alle bestellingen worden 27 november verzonden..

Chat openen
Stuur je vraag via Whatsapp!
Hallo, Wouter hier van Fietsproducten.
Kan ik je helpen?