Vijf tips om je fiets te upgraden.
Ken je dat gevoel dat je weleens toe bent aan een nieuwe fiets? Vast wel. Anders was je deze blog nu niet aan het lezen. Hieronder lees je een aantal tips waarmee jij goedkoop je fiets upgraden kan.

Jouw fiets is misschien nog niet eens toe om vervangen te worden en stiekem besef je dat heel goed. Toch zegt dat stemmetje in je hoofd dat het anders moet. Hieronder volgen een aantal tips om weer van je fiets te gaan houden!

 1. Overspuiten
  Het is nogal veel werk, maar je krijgt het gevoel dat je fiets weer als nieuw is. Je kan de fiets laten overspuiten in een andere kleur. En als je een beetje een goede spuiter weet te vinden kan je jouw fiets zelfs een aantal bouwjaren nieuwer laten lijken.
 2. Bijwerken met nieuwe onderdelen en accessoires
  Veel standaard onderdelen en accessoires zijn zwart. Kijk maar eens naar je derailleurwieltjes of handvatten. Grote kans dat ze zwart zijn. Geef je fiets eenvoudig wat meer kleur door simpelweg wat accessoires te vervangen. Bidonhouders kunnen je fiets al snel een ander uiterlijk geven. En wat dacht je van alleen al de boutjes op de fiets te vervangen voor gekleurde boutjes?
  Ben je in het bezit van een Garmin Edge of Wahoo Kickr? Dan kan je bijvoorbeeld een gekleurde houder monteren. Eentje die past bij de kleinen van je fiets, je fietskleding of gewoon de kleur die je leuk vind.
 3. Nieuwe schakelgroep
  Is je schakelgroep af en ben je toe aan nieuwe ketting en tandwielen? Zet er een schakelgroep van hogere kwaliteit op. Wedden dat je blij bent met een soepeler schakelende groep? Niks is zo vervelend als een schakelgroep die niet doet wat ie moet doen. En wist je dat je zelfs kettingen in verschillende kleuren kan krijgen? Ook nog het overwegen waard.
 4. Nieuwe wielen
  Nieuwe en sterke wielen geven je het gevoel dat je op een nieuwe fiets zit. Meer grip, meer stijfheid en nog sneller door de bochten.
 5. Personaliseren
  Houd het eenvoudig en goedkoop. Plak je naam op je frame met een vlaggetje van je provincie of land en laat zien dat je er trots op bent. Met een naam sticker personaliseer jij je fiets en trekt het meer aandacht in erop weg te gaan. Dit laat zien wat een klein detail al kan veranderen. Wil je geen stickers op je frame? Dan kan je ook kiezen voor accessoires die gepersonaliseerd zijn. Zoals een spatbord voor je racefiets of gravelbike bijvoorbeeld.

Zit er een handige tip bij om jouw fiets te upgraden? Laat het weten en tag Fietsproducten op Instagram of Facebook.

fiets upgraden

Ontvang

10% korting

met kortingscode: FP2024

Je bestelling komt iets later

Excuus

Alle bestellingen worden 27 november verzonden..

Chat openen
Stuur je vraag via Whatsapp!
Hallo, Wouter hier van Fietsproducten.
Kan ik je helpen?